Redaksjonelt

Bli bedre kjent med Caroline Hordvik, CEO i Azets Consulting

av Sandra Westermark Messel
04.03.2024

Hun ble tidlig omtalt som et av Norges største ledertalenter. I august tok hun over Karabingruppen som nå er Azets Consulting. Jeg har tatt en prat med vår CEO om blant annet ledelsesfilosofi, hvorfor hun ikke stresser og om hennes tid i Kirkens nødhjelp.

«Skal du intervjue Caroline Hordvik? Hun er en ordentlig Superwoman! Og så er hun veldig hyggelig!» «Caroline får ting unna. Hun er dyktig på jobben, dessuten er hun så godt trent at hun nok løper fra deg.»

bilde av dame i kontorlandskap.jpg

Da jeg gjorde research før praten med Caroline, var det mye fint å høre. Bergenskvinnen har vært på E24s liste over ledertalenter, og ble rangert som topp 10 på listen som årets selskapsutvikler. Hun har også vært på Assessits liste over ledertalenter og finalist til Sunnivaprisen. Legg til siviløkonomtittel med økonomisk analyse som spesialisering, en ekstra mastergrad i regnskap og revisjon, enda en master i arbeids-og organisasjonspsykologi, en bachelor i utviklingsstudier og tittel som statsautorisert revisor, så er det ikke overraskende at hun er utholdende og løper maraton.

Hun er styreleder i Tertnes Alpint og gründer av konsulentselskapet Karabin Valent. Selv er ikke Caroline så interessert i å bli omtalt som «Superwoman». Hun mener at det å være leder handler mer om å legge til rette for at andre skal få blomstre. - Jeg er veldig opptatt av at jeg som leder ikke er noe uten folkene rundt meg. Det går ikke an å lede hvis ikke du har folk med deg.

Jeg vet at det er mange som er veldig mye flinkere enn meg på mange områder, og når de får tillit og ansvar gir det mye bedre effekt enn om jeg skal være involvert i den minste lille ting, sier Caroline. - Dessuten hater jeg når andre prøver å detaljstyre meg, så da skal ikke jeg gjøre det med andre heller!

Leste tykke bøker som 5-åring

Da Caroline var liten elsket hun å lese. Allerede som 5-åring leste hun tykke bøker. Da gikk hun inn i sin egen verden. Slik er det fremdeles, når hun holder på med sudoku, kryssord eller andre former for hjernetrim er det ikke alltid lett å få kontakt med henne. - Jeg er eldst av 7 søsken, inkludert halvsøsken. Jeg var nok et barn som var lite bekymret, til tross for litt turbulens siden de voksne ble skilt. Jeg var rimelig selvgående på skolen, vitebegjærlig og løsningsorientert.

Vitebegjærlig og nysgjerrig er hun enda. Hun leser nyheter både morgen og kveld, om alle mulige emner. Den siste mastergraden tok hun i våres, kombinert med fulltidsstilling.

Romslighet

Men det handler ikke bare om fag med Caroline. Hun er sosial, har godt humør og anstrenger seg for å ikke ta jobben med hjem. Det å være genuin synes hun er viktig. Alle har noe å slite med i livet sitt i perioder, og Caroline er opptatt av mennesker og av å vise en romslighet. - Jeg to barn som jeg er alene med annenhver uke. Det går veldig bra. Jeg har gode folk rundt meg, og jeg prioriterer så godt det kan la seg gjøre slik at jobben ikke går utover barna. Hun har aktive barn som driver med fotball og alpint. Det er derfor hun engasjerer seg i styret i Tertnes Alpint. Forloveden hennes bor i Oslo, så det passer fint å besøke Oslokontoret de ukene hun ikke har barna hjemme hos seg.

Drømmejobb i Kirkens nødhjelp

Karrieren etter Norges Handelshøyskole begynte med revisorstilling i BDO og fortsatte som revisor i EY. Deretter gikk veien videre til det hun omtaler som «drømmejobben»: Kirkens Nødhjelp. - Jeg hadde tenkt å søke aspirantopptaket til UD eller å jobbe med bistand. Jeg oppdaget en stilling i Kirkens Nødhjelp der du egentlig måtte ha mye erfaring, men søkte likevel og så var jeg heldig og fikk den. I Kirkens Nødhjelp ble hun tidlig gitt ansvar. Det tok ikke lange tiden før hun var konsernregnskapssjef. - Det var veldig spennende. Vi innførte nytt ERP-system i 30 land og måtte få på plass nye rutiner og nye prosesser, så det var en krevende jobb samtidig som jeg fikk reist rundt på flere av utekontorene. Det er kanskje den arbeidsplassen som har vært mest givende i form av at de som var rundt meg var takknemlig for jobben vi gjorde. Det var lav lønn, men jeg fikk utrolig mye mer tilbake enn penger, sier Caroline.

Hun ble i Kirkens Nødhjelp i fire år. Da flyttet hun tilbake til byen mellom de syv fjell og stilling som økonomidirektør hos klimaforskerne på Nansensenteret. Etter barselpermisjon byttet hun til KPMG, og jobbet da med blant annet revisjon, granskning, forretningsutvikling, marked, salg, rekruttering og også en større lederundersøkelse. Caroline Hordvik var blitt et kjent navn i Bergens næringsliv da Amesto hentet henne over som regionsdirektør i 2015. Hun var i Amesto i fem år, frem til Karabin headhuntet henne til å starte datterselskapet Karabin Valent.

CEO_Caroline-Hordvik i kontorlandskapet_.JPG

Tydelig ledelsesfilosofi

Det handler gjerne mye om ledelse og styring når Caroline intervjues. Hun har tross alt hatt lederstillinger siden hun var i midten av 20-årene.

- Hva er dine fremste egenskaper som leder?
- Jeg tror jeg er over snittet god på å kjenne på overordnede stemninger, og jeg har en god helhetsforståelse. Jeg er god på det analytiske og er vel også en god menneskekjenner. Og så er jeg veldig opptatt av rettferdighet, svarer hun.

Det er vanskelig å gjøre henne stresset. - Jeg bekymrer meg lite, og jeg har aldri ligget oppe om natten og tenkt på jobb. Generelt så bekymrer jeg meg lite i livet. Jeg kan tenke og gruble, men graver meg ikke ned i problemene, da det alltid finnes en vei ut.

Ledelsesfilosofien hennes handler blant annet om å legge til rette for at ansatte skal kunne få brukt og vist sine evner. - Jeg er opptatt av at dem jeg er leder for skal ha det bra. En glad ansatt leverer jo bedre enn en som ikke er happy. Jeg er også opptatt av å være tydelig og forklare hvorfor vi gjør ting i sammenheng. Og så mener jeg det er riktig å gi både tillitt og ansvar, sier hun. Ny internasjonalisering Karabingruppen er nå blitt en del av Azets-konsernet, som har over 120.000 kunder og 6.500 ansatte.

Caroline Hordvik og teamet hennes i Azets Consulting er en viktig del av Azets satsing på rådgiving til bedrifter i Norden og Europa. - For oss i Azets Consulting gir det mange spennende muligheter å være del av Azets-konsernet. Azets har 8900 ansatte og 190 kontorer i Europa. Det gir oss en stor fordel i arbeidet med ekspansjon til nye bransjer og land. Vi er i starten på en reise som jeg gleder meg til å være med på, avslutter Caroline Hordvik.

post author

Om Sandra Westermark Messel

Sandra har lang erfaring innen prosjektledelse, endringsledelse, virksomhetsstyring, prosessoptimalisering og implementering av metoder og systemer. Hun har bakgrunn fra retail, offentlig sektor og industri. Sandra jobber i dag som partner i Azets Consulting samt sitter som Leder for marked og kommunikasjon.