Redaksjonelt

Bård Strøm leder transformation, digitalisation and strategy

av Sandra Westermark Messel
22.04.2024

- Nå skaper vi consulting 2.0, drevet frem av teknologi og bærekraft. Vi skal være et fremoverlent og engasjerende konsulenthus som ikke er redd for å utfordre og ta lønnsomme grep for kundene våre!


Bård Strøm har jobbet for flere store konsulentselskaper som PWC, Evry, KnowIT og PA Consulting Group. Han har to mastergrader, fra henholdsvis Cal Poly i USA, MIT og NTNU / NHH.

De seneste seks årene har den tidligere PWC-direktøren arbeidet med innovasjon og teknologiledelse i næringslivet, i tillegg til en rekke styreverv som i Horde og Citybox Hotels. Han kommer fra stillingen som Chief Innovation Officer i Aker ASAs ventureselskap Clara Venture Labs. Før det ledet han som Chief Digital Officer i Cutters innføringen og utviklingen av de digitale systemene for kunder og ansatte, i en periode der kjeden vokste fra 42 til 120 salonger og over 500 ansatte i tre forskjellige land.

Nå er Bård Strøm altså tilbake i konsulentbransjen, denne gang som spydspiss for Azets Consultings divisjon innen endringsledelse, digitalisering og strategi. Avdelingen han skal lede har rundt 50 konsulenter i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger, og de har store vekstambisjoner!

bard-strom_356x356.png

Sjef for amerikansk fotball

De av oss som er interessert i amerikansk fotball, vet godt hvem Bård Strøm er. Han er styreleder for amerikansk fotball her til lands, og har vært assisterende landslagstrener for Norge og tidligere ekspertkommentator i amerikansk fotball for Viasport.

Mest imponerende er det kanskje at han er en av få nordmenn i historien som har vært trener på college-nivå i USA i denne idretten. Seks av hans tidligere elever har senere gått videre til proffligaen NFL.


- Du er vel sterk som en bjørn?
- Vel, jeg hadde det nok mer i hodet enn i kroppen! Det som fascinerte meg med amerikansk fotball var det tekniske, det strategiske og også det psykologiske. Det er krevende å få folk til å gi og ta juling i tre timer i strekk! Så jeg opplever at det å coache innen prestasjonsidrett har overføringsverdi til det å lede et lag i næringslivet.

- Det var ekstremt verdifullt å få førstehåndskunnskap fra verdens fremste hoder innen teknologi, ikke bare i klassene, men også gjennom innovasjonsmiljøet i og rundt MIT.

Mellom Silicon Valley og LA

Da Bård var ferdig med bachelorgraden i informatikk ved Universitetet i Bergen, gikk turen til USA og California Polytechnic State University, hvor han tok en master i Computer Science.

- Cal Poly ligger tett på Silicon Valley. Det var en spennende og lærerik tid der jeg ble eksponert for de nyeste trendene innen teknologi, og som samtidig førte til at jeg har holdt på med amerikansk fotball på fritiden i to tiår så langt.

Fem år senere valgte han å ta mastergrad i teknologiledelse (MTM) ved NTNU i Trondheim. Da ble det nok et semester i USA, denne gang ved anerkjente MIT på Østkysten.

Azets Consulting har høye ambisjoner!

Azets Consulting er Norges største utfordrer til de fire store globale konsulentselskapene. Fusjonsarbeidet mellom de to sammenslåtte organisasjonene ble påbegynt i fjor og er på det nærmeste gjennomført. En styrket organisasjon jobber nå med å bygge en ny felles kultur basert på blant annet norske verdier, fleksibilitetet, tempo og dokumentasjon av resultater skapt for og sammen med kundene. 

- Norge står foran enorme endringer drevet av tempo i teknologiutvikling og krav til bærekraft. For at norsk næringsliv skal være konkurransedyktig i fremtiden, må den endringen raskest mulig bevege seg fra planer og dokumenter, til faktisk endring og implementering. Vår value proposition er å tilføre kundene den kunnskapen, erfaringen og energien som skal til for å skape reell endring som gir konkrete og målbare resultater. Det er dette våre kunder skal oppleve at Azets Consulting er eksperter på, forteller Bård Strøm

Han forteller at Azets Consulting kombinerer tradisjonelle metoder for prosessforbedring, endringsledelse og gevinstrealisering med sterkere fokus på riktig og sikker bruk av teknologi og bærekraft enn tidligere år. Denne endringen er nærmest blitt et samfunnsoppdrag for Azets Consulting.

- Vi er og skal være et bindeledd mellom strategi og teknologi som skaper reell og verdifull endring og gevinster. Vår organisasjon har kunnskapen som skal til for at endringsprosjekter lykkes, og erfaringen og metodeverket som skal til for at gjennomføringen blir god for alle parter. Men aller mest brenner vi for dette, og det skal kundene våre virkelig merke!

Et vinnerlag

Bård Strøm har allerede jobbet noen uker i Azets Consulting. Jobben hans fremover blir blant annet å fortsatt bygge felles kultur på tvers av kontorene, og legge til rette for læring og kompetanseoverføring på tvers av regionene.

- Vi skal være et lettbeint og engasjerende konsulentmiljø. Den enkelte konsulent skal få rom til å engasjere seg og å få ting til. Utforske, prøve og skape ting på egenhånd. Rett og slett kunne selv utnytte den kraften som er i organisasjonen vår, forklarer Bård.

Han mener dette er en motsats til mer tunge og tradisjonelle konsulenthus, som gjerne er mer toppstyrt og kan oppleves begrensende. Dermed kan Azets Consulting bli en mer attraktiv arbeidsgiver for både eksisterende konsulenter og fagfolk som vurderer å bytte til konsulentbransjen.

- Jeg har fått et meget godt inntrykk av Azets Consulting den korte tiden jeg har vært her og er blitt virkelig imponert over den gløden våre ansatte viser. Jeg gleder meg kanskje mest til å møte kundene våre, og ikke minst til å være med på å realisere verdier gjennom suksessrike endringsprosjekter, avslutter Bård Strøm.

tre kollegaer i et mote.jpg

Lyst til å lage gode løsninger med oss? Ta kontakt for en hyggelig prat.

Ja, Azets kan håndtere min forespørsel. Jeg aksepterer at Azets mottar og lagrer mine kontaktopplysninger i overenstemmelse med Azets Privacy Statement

Ja, jeg vil at Azets sender meg innsikt, informasjon om tjenester og invitasjoner til arrangementer. Jeg kan når som helst redigere mine preferanser eller trekke tilbake mitt samtykke.

post author

Om Sandra Westermark Messel

Sandra har lang erfaring innen prosjektledelse, endringsledelse, virksomhetsstyring, prosessoptimalisering og implementering av metoder og systemer. Hun har bakgrunn fra retail, offentlig sektor og industri. Sandra jobber i dag som partner i Azets Consulting samt sitter som Leder for marked og kommunikasjon.